Кожени палта

Как да избираме кожени дамски палта?

Как да избираме кожени дамски палта?

Как да избираме кожени дамски палта?

Кожените дамски палта са инвестиция, на която всеки гледа по различен начин. За някой цената не е от значение, стига да получат висококачествен продукт, които да бъде до тях много зими. А други търсят най-добрия баланс между стил, качество и цена.

Истината е, че на пазара можете да откриете голямо разнообразие от кожени палта с косъм – от заешка кожа, лисица, бобър, чинчила, самур, астраган, визон и рис. В нашата страна през зимата не е чак толкова студено и мокро. Затова най-важното при избора на зимни кожени палта е качеството на кожата.

За качеството на Кожените дамски палта се съди по мекотата, здравината и еластичността им.

Ще Ви споделим един лесен тест, с който можете да проверите дали избраното от Вас коженото палто е направено от качествена кожа. Трябва да стиснете козината в ръката си и след това да я пуснете. Когато я пуснете, косъмът трябва да легне обратно. Да възстанови първоначалната си форма, без да остане следа от докосването Ви. Това означава, че кожата е еластична и палтото, направено от нея ще Ви служи дълги години.

Много важно е и да обърнете внимание как е направено самото палто.

Тъй като кожените палта са скъпи дрехи, Ви препоръчваме да избирате класически кройки, които няма да излязат от мода. Разбира се, това е Ваш личен избор. Освен това, много топ дизайнери предлагат много екстравагантни и класически дизайни.

А знаете ли, че…?

За да се запази дълго време Вашето кожено палто, трябва да полагате специални грижи за Кожените дамски палта. Естествените кожи НЕ се перат, а се освежават с химическо чистене.

Ако намокрите кожите НЕ трябва да ги сушите в пряк досег с отоплителните уреди. Поставете своето кожено палто на закачалка с широки рамене, за да не се деформира. А след това го оставете да съхне на сухо и проветриво място в продължение на няколко часа.

През топлите месеци, кожените палта се зазимяват. Препоръчваме Ви да ги поставяте в плик от тензух с торбичка лавандула, орехова шума или препарат против молци.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да сме Ви помогнали да изберете правилно своето ново кожено палто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *